Tervezés helye:

Nagyszokoly, Magyarország

Tervezés ideje:

2015.

A terv egy cseh építészeti pályázatra készült, ahol a hallgatóknak egy kortárs családiházat kellett tervezni. Számomra a kortárs családiház fenntartható, és a lehető leginkább újrahaszosított. Ennek példáján a nagynéném Nagyszokolyban, egy elmaradott somogyi településen található romos házát terveztem át. A telek adott volt, a házat lebontva, és új alapanyagként felhasználva terveztem egy új épületet, természetesen a bontott anyagokat kiegészítettem néhány modern nyílászáróval, és építőanyaggal, hogy megfeleljen az összkomfort követelményeinek. A terv alapja egy olyan bővíthető modul volt, ahol az utcafronton egy fedett terasz található, a tűzfallal lehatárolva az utcától, ez a tér, az emeleti szakaszával beépíthető igény esetén, ha bővülne a család, ugyanúgy ahogy az a szerelt fa oszlopokból és szarufákból álló hátsó traktus, ami jelenleg udvarként működik.