(Fotó: Kőrösi Tamás)

 

Tervezés ideje:

2014.

A koncepcióban egy olyan utcabútor tervét fogalmaztam meg, ami az egyéni igényekhez alkalmazkodik, és többfunkciós. Így jutottam el a legegyszerűbb négyszetszelvények csonkolásához, amik egy sínen csúszva és tengelyen pörgetve mozgathatók, ezzel megvalósítva az árnyékolást, benapozást, ülő, asztal és pult funkciót, valamint a közösségi kapcsolódás és időtöltést, valamint az egyéni pihenést is.

 

Díjak, elismerések:

2015. Bútorozd be a városod! formatervezői pályázat
2. helyezés

2016. Tudományos és Művészeti Diákköri Konferencia
Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar
1. helyezés

2017. Kaposvár Polgármesteri Ösztöndíj
2. helyezés

2018. KultTEREK Fesztivál Sopron
kiállítás

 

Publikációk, cikkek:

Kaposvár MOST

Kapos Pont

74nullanulla

Budapest video

RTL Klub

We Love Budapest

Budapest reblog

Design.hu

Passzívház Magazin

Budapest.hu

Újbuda.hu

Józsefváros.hu

Hungary Matters

Kiadó Lakás City

Budapest Reblog

Bútor Forrás

A Mi Otthonunk

Magyar Nemzet Online

HG.hu

 

 

2018. június 1-én átadásra kerültek a Sághegyi Adél Laura által tervezett interaktív utcabútorok a kaposvári Városligetben. A hat darab külön mozgatható bútorelem, különböző funkciókapcsolásokkal – asztal, szék, nyugágy – egy sínen mozogva képes új kapcsolódási lehetőségeket. Lehetőség van egyedül, vagy akár csoportosan is használni a bútorokat, azok összetolásával, mindezt árnyékos helyen.

A bútorátadó ünnepségen részt vett Szita Károly, Kaposvár Polgármestere is.

Fotók: Mezei Dávid Photography

 

2018 szeptemberében meghívást kaptam a soproni KultTerek Fesztiválra, ahol az új kialakítású interaktív utcabútoromat mutathattam be. A következőkben néhány fotón keresztül kerül bemutatásra a bútor és a látogatók reakciói.

A bútor nem csak a fesztivál ideje alatt látható Sopronban, azóta is kipróbálható még egy rövid ideig, ezért érdemes időben ellátogatni. A mobil utcabútor a közeljövőben új helyszíneken is bemutatásra kerül országszerte.

Fotók: Mezei Dávid Photography